top of page
Пошук

ХІБА ЖАБА ПОТВОРНА? Задумайтесь над цим напередодні Дня порятунку жаб (28.04)

Оновлено: 25 квіт.



Матеріал до естетико-екологічної бесіди з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.

28 квітня у всьому світі проводять День порятунку жаб (Save the Frogs Day). Цей щорічний захід  спрямований на формування вдячної любові до земноводних з метою попередження загроз, з якими стикаються популяції жаб у всьому світі. Ця подія створена і координується організацією SAVE THE FROGS!

В освітніх закладах також варто відзначити цей день. З дітьми говорити про жаб потрібно обов’язково емоційно та образно, аби зворушити і здивувати їх новою інформацією про ці дивовижні створіння. Адже діти дуже часто бувають невмотивовано жорстокими по відношенню до жаб. Тому краще подарувати їм нові мотиви ставлення до земноводних – естетичні.

Біологічні особливості жаб у такій бесіді варто розглядати  вельми дотично.

Головне завдання – зняти загальне упередження, гидливість, страх, агресію дітей щодо жаб. Слід допомогти зрозуміти естетику жаб – унікальність, своєрідність,  неповторність у світі природи.    

Характеристика колірних, фізіогномічних, рухових, звукових особливостей допоможуть дітям усвідомити, що жабки – дивовижні красуньки,  мирні, добрі, безпечні і корисні.

Як висновок бесіди має звучати теза: слід оберігати жабок –  не ображати, не бити, не ловити, не давити колесами тощо.

Насамкінець разом з  дітьми варто скласти подяку жабам за їхню неоціненну допомогу людям у збереженні здоров’я, в господарюванні та ін.

Пропонуємо певний алгоритм побудови естетико-екологічної бесіди «Хіба жаба потворна?»


















Електронні ресурси на допомогу:

ГОЛОСИ ЖАБ

56 переглядів
bottom of page